Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta, kokous 9.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 32 Järjestöyhteistyön kohderyhmäkohtaisten työpajojen tulokset ja järjestöyhteistyön tiekartan valmistelun eteneminen

VAKEDno-2022-589

Perustelut

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 25 §:n mukaan lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan tehtävänä on koordinoida hyvinvointialueen järjestöyhteistyötä.  

Osana järjestöyhteistyön valmistelutyötä on lähdetty kokoamaan tietoa järjestöyhteistyön nykytilasta ja tulevaisuuden tarpeista sekä muodostamaan yhteistä tavoitetilaa tulevaisuuden yhteistyölle. Tietoa nykytilasta ja tapeista on kerätty muun muassa elo-syyskuussa Vantaan, Keravan ja pelastuslaitoksen organisaatioiden sujuvaa yhdistymistä valmisteleville fuusioryhmille ja järjestötoimijoille toteutetun kyselyn kautta. Kyselytuloksia on hyödynnetty lokakuun alussa käynnistyneissä järjestöyhteistyön työpajoissa.  

Työpajoissa hahmotetaan tulevaisuusajattelun ja palvelumuotoilun työkaluja hyödyntäen yhteisiä odotuksia ja toivottua tulevaisuutta järjestöyhteistyölle sekä tunnistetaan kriittisimmät yhteistyön tarpeet. Kun yhteinen tavoiteltu tulevaisuus on selkeä, se tukee sidosryhmien välisen toiminnan ja jaetun ymmärryksen rakentamista – yhteinen tarina auttaa meitä toimimaan yhdessä ja yhteiseen suuntaan myös työpajakokonaisuuden jälkeen. 

Työpajaprosessi koostuu kohderyhmäkohtaisten työpajojen (hyvinvointialueen johto, lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta, järjestöt sekä Vantaan ja Keravan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä sote-kehittämishankkeiden toimijat) lisäksi yhteisestä kokoavasta työpajasta. Yhteinen työpaja toteutetaan 15.11.  

Erityisasiantuntija Pia Tasanko-Lavikainen antaa kokouksessa tarkemman tilannekatsauksen järjestöyhteistyön kohderyhmäkohtaisten työpajojen tuloksista ja järjestöyhteistyön tiekartan valmistelun etenemisestä.  

  

Ehdotus

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta käy keskustelua ja antaa evästystä jatkovalmisteluun. 

Päätös

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta päätti merkitä tiedoksi erityisasiantuntija Pia Tasanko-Lavikaisen kokouksessa antaman tilannekatsauksen järjestöyhteistyön kohderyhmäkohtaisten työpajojen tuloksista ja järjestöyhteistyön tiekartan valmistelun etenemisestä sekä niistä käydyn keskustelun.

Lisätietoja päätöksestä antaa sote-valmistelun muutosjohtaja Olli Huuskonen, olli.huuskonen@kerava.fi.