Aluevaltuusto, kokous 6.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Hyvinvointialueen hallintosäännön päivittäminen 6.2.2023 lukien

VAKEDno-2022-12

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Asian valmistelija: vt. hallintojohtaja Riikka Liljeroos

Hyvinvointialueen päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto,​ joka voi kuitenkin siirtää toimivaltaansa hyvinvointialueen muille toimielimille sekä luottamushenkilöille ja viranhaltijoille hallintosäännön kautta. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosääntö on hyväksytty ensimmäisen kerran aluevaltuustossa 8.3.2022 § 4. Tämän jälkeen sitä on päivitetty useampaan kertaan vuoden 2022 aikana. Tuorein laajempi hallintosääntöpäivitys 1.1.2023 lukien on hyväksytty aluevaltuustossa 20.12.2022 § 110. Tällöin hallintosääntöä päivitettiin vastaamaan 1.1.2023 aloittavaa henkilöstöorganisaatiota ja valmisteltiin yksilöasioihin liittyvät päätösvallan delegoinnit, joiden tuli olla valmiina järjestämisvastuun siirtyessä hyvinvointialueelle.

Aluevaltuuston päätöksenteon jälkeen hallintosääntöön on havaittu alkuvuodesta 2023 pienempiä päivitystarpeita. Nämä koskevat yksittäisiä toimivaltamuutoksia, joiden toteutus on havaittu tarpeelliseksi ja lisäksi hallintosääntöön oli jäänyt yksittäisiä vanhentuneita kirjauksia, jotka on tarkoitus päivittää samassa yhteydessä. Nyt tehtävän hallintosääntöpäivityksen jälkeen tarkoituksena on,​ että seuraavat hieman laajemmat päivitykset hallintosääntöön tullaan käsittelemään aluehallituksessa 28.2.2023 ja edelleen aluevaltuustossa 14.3.2023.

Luonnos hallintosäännöstä 6.2.2023 lukien on myös esityslistan liitteenä. Kaikki muutokset on tehty dokumenttiin vihreällä sekä punaisella värillä ja lisäksi kommentti-toiminnolla. Muutokset koskevat pykäliä 36, 38, 57, 97,112, 146, 166 ja 167.

Ehdotus

Aluehallitus päättää esittää aluevaltuustolle,​​​ että aluevaltuusto päättää hyväksyä liitteenä olevan luonnoksen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen päivitetystä hallintosäännöstä 6.2.2023 lukien.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti keskustelun jälkeen.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.

Ehdotus

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle,​​​ että aluevaltuusto päättää hyväksyä liitteenä olevan luonnoksen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen päivitetystä hallintosäännöstä 6.2.2023 lukien.

Päätös

Aluevaltuusto päätti yksimielisesti keskustelun jälkeen hyväksyä liitteenä olevan luonnoksen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen päivitetystä hallintosäännöstä 6.2.2023 lukien sillä muutoksella, että hallintosäännön § 153 Esittelijät -kohtaan tehdään seuraavat muutokset:

  • Kohta: "Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan esittelijänä toimii johtajaylilääkäri" muutetaan kuulumaan seuraavasti: "Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan esittelijänä toimii hallintojohtaja."
  • Kohta "Kansalliskielilautakunnan esittelijänä toimii johtajaylilääkäri." muutetaan kuulumaan seuraavasti: "Kansalliskielilautakunnan esittelijänä toimii terveydenhuollon palvelujen toimialajohtaja."
  • Kohta "Edunvalvontajaoston esittelijöinä toimivat hyvinvointialuejohtaja, konsernipalvelujen toimialajohtaja sekä johtajaylilääkäri." muutetaan kuulumaan seuraavasti: "Edunvalvontajaoston esittelijöinä toimivat hyvinvointialuejohtaja sekä konsernipalvelujen toimialajohtaja."
     

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.