Aluevaltuusto, kokous 12.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 54 Hyvinvointialueen hallintosäännön päivittäminen 12.6.2023 lukien

VAKEDno-2022-12

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Asian valmistelija: vt. hallintojohtaja Riikka Liljeroos

Hyvinvointialueen päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto,​ joka voi kuitenkin siirtää toimivaltaansa hyvinvointialueen muille toimielimille sekä luottamushenkilöille ja viranhaltijoille hallintosäännön kautta. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosääntö on hyväksytty ensimmäisen kerran aluevaltuustossa 8.3.2022 § 4. Tämän jälkeen sitä on päivitetty useampaan kertaan vuoden 2022 aikana sekä aluevaltuuston kokouksessa 6.2.2023 § 9 ja 14.3.2023 § 19.

Hyvinvointialueen järjestämisvastuun käynnistyttyä 1.1.2023 lukien on seurattu hallintosäännön pienempiä muutostarpeita. Muutosehdotukset koskevat hallintosäännön seuraavia kohtia:

  • § 28: Asian ottaminen aluehallituksen käsiteltäväksi -kohdasta poistettu maininta aluehallituksen esittelijästä, sillä hyvinvointialuejohtaja on aluehallituksen esittelijä.
  • §:t 31, 32, 33, 34, 35 ja 88: Korjattu hankintatoimivaltojen viittaus oikeaan pykälänumeroon.
  • § 31 ja 32: Poistettu hyvinvointialuejohtajan toimivallasta useampaa toimialaa koskevat muistutukset ja kantelut ja lisätty se toimialajohtajien toimivaltaan. Tarkoituksena, että useampaa toimialaa koskevissa muistutuksissa ja kanteluissa toimialajohtajat allekirjoittavat ne kukin osaltaan. Lisätty hyvinvointialuejohtajalle useampaa toimialaa koskevien toimintaohjeiden (pysyväisluonteiset määräykset) antaminen ja toimialajohtajalle vastaavasti oman toimialansa osalta. Tämän lisäksi on toki normaaleita virkaorganisaation ohjeita, joista ei tehdä viranhaltijapäätöksiä.
  • § 32: Selkiytetty yhdistysten kokousedustajien nimeämistä.
  • § 33 ja 34: Stilisointikorjauksia.
  • § 137: Lisätty maininta, että asiantuntija voi tarvittaessa osallistua myös etäyhteydellä yksittäisen asiakohdan esittelyyn.
     

Luonnos hallintosäännöstä 12.6.2023 lukien on myös esityslistan liitteenä. Kaikki muutokset on tehty dokumenttiin vihreällä sekä punaisella värillä ja lisäksi kommentti-toiminnolla. 

Ehdotus

Aluehallitus päättää esittää aluevaltuustolle,​​​ että aluevaltuusto päättää hyväksyä liitteenä olevan luonnoksen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen päivitetystä hallintosäännöstä 12.6.2023 lukien.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti ilman keskustelua.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.

Ehdotus

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle,​​​ että aluevaltuusto päättää hyväksyä liitteenä olevan luonnoksen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen päivitetystä hallintosäännöstä 12.6.2023 lukien.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti ilman keskustelua.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.