Aluehallitus, kokous 30.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 246 Toimitilojen vuokraaminen konsernipalveluiden käyttöön

VAKEDno-2022-667

Perustelut

Asian valmistelija: Tilakeskuspäällikkö Pasi Salo

Konsernipalveluiden toimialalle siirtyy tai palkataan yhteensä lähes 160 työntekijää, joille tarvitaan työpisteet. Konsernipalveluiden toimitilojen vuokrauksen yhteydessä myös hyvinvointialueen johdon tilat sijoitetaan konsernipalveluiden kanssa samaan kohteeseen. Samalla luovutaan osoitteessa Peltolantie 2 sijaitsevista kolmannen kerroksen pinta-alaltaan noin 1100 m2:n toimitiloista, joiden vuokra on ollut 15 940,63 euroa/kk. Tiloissa työskentelee tällä hetkellä 58 työntekijää.

Hyvinvointialueen tilakeskus on neuvotellut Investors House Oyj:n kanssa osoitteessa Neilikkatie 17 sijaitsevassa kiinteistössä olevista toimitiloista. Neuvottelujen perusteella Investors House Oyj on tarjonnut hyvinvointialueelle vuokrattavaksi pinta-alaltaan yhteensä 2271,5 m2:n toimitiloja, jotka jakautuvat toisessa ja kolmannessa kerroksessa oleviin toimistotiloihin sekä katutasossa oleviin kokoustilaan ja asuntovuokrauksen asiakaspalvelupisteeseen. Vuokrattavissa toimitiloissa tulee työskentelemään noin 210 työntekijää.

Toimitilojen vuokraksi on neuvoteltu 37 479,75 euroa/kk. Vuokran lisäksi maksetaan sähköstä korvausta 2157,93 euroa/kk ja aulapalvelusta 1107,70 euroa/kk. Vuokraan ja muihin maksuihin lisätään arvonlisävero 24 %. Vuokra ja korvaukset on sidottu elinkustannusindeksiin. Vuokra-aika alkaa 1.3.2023. Vuokrasopimus on toistaiseksi voimassa olevan ja se on irtisanottavissa päättymään aikaisintaan 28.2.2028.

Kyseessä oleva vuokrasopimus on tämän päätösesityksen liitteenä.

Ehdotus

Aluehallitus päättää:

  1. hyväksyä liitteenä olevan vuokrasopimuksen; ja
  2. delegoida hallintovalmistelujohtajalle oikeuden tehdä tekniset viimeistelyt ja allekirjoittaa liitteenä olevan vuokrasopimuksen osoitteessa Neilikkatie 17 sijaitsevista toimitiloista.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti ilman keskustelua.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo. aronkyto@vantaa.fi.

Liitteet

Oheismateriaali