Aluehallitus, kokous 5.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 40 Saapunut kutsu yhteistapaamiseen 11.4.2024 koskien The Centre of Expertise for Good Governancen ja valtiovarainministeriön Hyvän hallinnon ja tasapainoisen paikallistalouden toteuttaminen Suomessa -hanketta

Perustelut

Euroopan neuvoston kunta- ja aluekongressin alaisuudessa toimiva The Centre of Expertise for Good Governance toteuttaa yhteistyössä valtiovarainministeriön kanssa hanketta ”Hyvän hallinnon ja tasapainoisen paikallistalouden toteuttaminen Suomessa” Delivering Good Governance and Balanced Local Economy in FinlandHankkeen tavoitteena on laatia hyvien eurooppalaisten käytäntöjen mukaisia räätälöityjä suosituksia äskettäisen hyvinvointialueiden perustamisuudistuksen jatkotoimiin sekä valmiuksien kehittämiseen kiinnostuneille tukea Suomen viranomaisille eri tasoilla.

Yksi projektin osa-alueista on politiikan neuvontaraportin laatiminen hyvinvointialueiden toiminnasta. Tähän liittyy kenttätutkimus hyvinvointialueista, sen vaikutuksista, haasteista ja siitä, miten keskeiset sidosryhmät näkevät tämän toiminnan. Raportin valmistelusta vastaava kansainvälinen tiimi laatii myös suosituksia hyvinvointialueiden tulevaa kehittämistä varten. Kansainvälinen tiimi Euroopan neuvostosta - projektijohtaja Boris Lazov, Cezary Trutkowski ja Anu Juvonen vierailevat Suomessa hyvinvointialueilla 8.-15.4.2024 ja he ovat tiedustelleet mahdollisuutta tavata Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen edustajia 11.4.2024 aamupäivästä noin 1,5 tunnin ajan hyvinvointialueen toimitiloissa.

Ehdotus

Aluehallitus päättää merkitä saapuneen tiedustelun tiedoksi ja osallistua yhteistapaamiseen 11.4.2024 klo 10.00-11.30.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.​​​