Väliaikainen valmistelutoimielin, kokous 16.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Aluevaltuuston ensimmäisen kokouksen koolle kutsuminen

VAKEDno-2022-9

Perustelut

Lain sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta (voimaanpanolaki) 8 §:n mukaan hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin vastaa hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelusta siihen saakka, kunnes aluevaltuusto on valittu ja aluevaltuuston asettama aluehallitus on aloittanut toimintansa.

Edelleen voimaanpanolain 17 §:n mukaan väliaikainen valmistelutoimielin valmistelee aluevaltuuston ensimmäisessä kokouksessa käsiteltävät asiat ja kutsuu valtuutetut kokoukseen. Ensimmäisessä kokouksessa iältään vanhin valtuutettu johtaa puhetta siihen saakka, kunnes valtuusto on valinnut puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat. 

Ehdotus

Väliaikainen valmistelutoimielin päättää kutsua valtuutetut aluevaltuuston ensimmäiseen kokoukseen. Kokous pidetään 8.3.2022 kello 17.00 alkaen Vantaan kaupungintalon valtuustosalissa (os. Asematie 7, Vantaa).

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti ilman keskustelua.

Lisätietoja päätöksestä antaa: väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja Timo Aronkytö, etunimi.sukunimi@vantaa.fi.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimus- ja valituskielto

Tähän päätökseen, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa hakea muutosta.
(Laki hyvinvointialueesta 141 §)