Väliaikainen valmistelutoimielin, kokous 16.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Aluevaltuuston kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

VAKEDno-2022-10

Perustelut

Lain hyvinvointialueesta 99 §:n mukaan aluevaltuuston kokouskutsu on lähetettävä viimeistään neljä päivää ennen kokousta. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava yleisessä tietoverkossa hyvinvointialueen verkkosivustolla. Kokouskutsu voidaan lähettää sähköisesti, jos hyvinvointialue huolehtii, että tähän tarvittavat tekniset välineet ja yhteydet ovat käytettävissä.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin on kokouksessaan 16.2.2022 päättänyt kutsua valtuutetut aluevaltuuston ensimmäiseen kokoukseen ja että kokous pidetään 8.3.2022 kello 17.00 alkaen Vantaan kaupungintalon valtuustosalissa (os. Asematie 7, Vantaa).

Lain sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta (voimaanpanolaki) 17 §:n mukaan väliaikainen valmistelutoimielin valmistelee aluevaltuuston ensimmäisessä kokouksessa käsiteltävät asiat ja kutsuu valtuutetut kokoukseen. Ensimmäisessä kokouksessa iältään vanhin valtuutettu johtaa puhetta siihen saakka, kunnes valtuusto on valinnut puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaalilautakunta on kokouksessaan 26.1.2022 vahvistanut aluevaalien 2022 vaalituloksen ja päättänyt:

  1.  julkaista vaalien tuloksen sisältävän pöytäkirjan valitusosoituksineen seitsemän päivän ajan hyvinvointialueen verkkosivustolla;
  2. julkaista luettelon valtuutetuiksi valituista ja heidän varajäsenistään hyvinvointialueen verkkosivustolla;
  3. antaa luettelon valtuutetuiksi valituista ja heidän varajäsenistään hyvinvointialueen väliaikaiselle valmistelutoimielimelle.
     

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin on kokouksessaan 9.2.2022 § 10 päättänyt merkitä tiedoksi liitteenä olevan luettelon valtuutetuksi valituista ja heidän varajäsenistään vuoden 2022 aluevaaleissa. 

Lain hyvinvointialueesta 108 §:n mukaan aluevaltuusto on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi kolmasosaa valtuutetuista on läsnä. Vahvistettu vaalitulos on liitteenä.

Liitteet:

  • RT26 Valitut aluevaltuutetut ja varavaltuutetut vertausluvuittain

Ehdotus

Väliaikainen valmistelutoimielin päättää esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto päättää:

  1. merkitä tiedoksi liitteenä olevan luettelon valtuutetuksi valituista ja heidän varajäsenistään vuoden 2022 aluevaaleissa;
  2. todeta kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti ilman keskustelua.

Lisätietoja päätöksestä antaa: väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja Timo Aronkytö, etunimi.sukunimi@vantaa.fi.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimus- ja valituskielto

Tähän päätökseen, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa hakea muutosta.
(Laki hyvinvointialueesta 141 §)