Aluehallitus, kokous 18.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 126 Työpaja Maltin toiminnan yhdistäminen valmennustalo Luxin toimintaan 1.8.2024 alkaen

VAKEDno-2024-2709

Perustelut

Asian valmistelija: aikuissosiaalityön palvelujen palvelualuejohtaja Henna Kaukonen-Nyholm 

Kuntouttavan työtoiminnan työpaja Maltti sijaitsee Koisoniityn palvelukeskuksen yhteydessä osoitteessa Koisoniitty 6, Vantaa. Työpajassa järjestetään kuntouttavaa työtoimintaa kädentaitojen ja puutöiden osalta. Yksikössä työskentelee kaksi ohjaajaa ja 15 asiakasta. Koisoniityn palvelukeskuksen asiakkaat eivät ole työpaja Maltin asiakkaita. Vastaavasti asumispalveluilla on tarve lisätiloille Koisoniityssä ja Maltin käytössä olevat tilat sopivat näihin tarpeisiin.   

Valmennustalo Luxi (os. Lummetie 2b Vantaa) on isompi kuntouttavaa työtoimintaa ja työkokeilun palveluja tarjoava yksikkö. Tarkoituksena on yhdistää työpaja Maltin toiminta valmennustalo Luxin toimintaan 1.8.2024 alkaen ja luovuttaa Koisoniityssä sijaitsevat tilat Koisoniityn omaan käyttöön. Siirron myötä työpaja Maltin asiakkaat sekä henkilökunta siirtyvät valmennustalo Luxiin toiminnan ja henkilöstön esimiehen pysyessä samana. Muutos on aikuissosiaalityön palvelualueen uudistusohjelman mukainen toimenpide. 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 34 §:n kohdan 4 nojalla palvelualuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää toimipisteen tilapäisestä sulkemisesta tai siirrosta enintään kahden kuukauden ajaksi. Toimipisteen tilapäistä sulkemista tai siirtoa koskevia päätöksiä ei voida ketjuttaa tätä pidemmäksi ajaksi. Pidempiaikaisista suluista ja siirroista päättää aluehallitus.   

Ehdotus

Aluehallitus päättää siirtää ja yhdistää työpaja Maltin toiminnan valmennustalo Luxin toimintaan 1.8.2024 alkaen.  

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Lisätietoja päätöksestä antaa konsernipalvelujen toimialajohtaja Mikko Hokkanen, mikko.hokkanen@vakehyva.fi.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohjeet

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen aluehallitukselle. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen. Oikaisuvaatimus toimitetaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle.

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, aluehallitus

Osoite:
Vantaan ja Keravan hyvinvointialue / kirjaamo
PL 1000, 01301 Vantaa
kirjaamo@vakehyva.fi

p. 09 419191

Voit myös toimittaa oikaisuvaatimuksesi paikan päällä

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon 7 päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksiantotodistukseen merkittynä aikana taikka kolmantena päivänä sähköisen viestin lähettämisestä.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on oikaisuvaatimuksen tekijän allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Sähköinen viesti katsotaan saapuneeksi viranomaiselle silloin, kun se on viranomaisen käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä siten, että viestiä voidaan käsitellä.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimus lähetetään aina omalla vastuulla.