Aluehallitus, kokous 7.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 47 Valtuustoaloite koskien Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen varautumis- ja pelastussuunnitelman sekä -strategian päivittämistä

VAKEDno-2022-67

Perustelut

Asian valmistelija: päätöksenteon valmistelupäällikkö Riikka Liljeroos

Aluevaltuuston kokouksessa 8.3.2022 § 16 jätettiin Keskustan aluevaltuustoryhmän valtuustoaloite koskien Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen varautumis- ja pelastussuunnitelman sekä -strategian päivittämistä. Valtuustoaloitteen on allekirjoittanut 21 valtuutettua. Valtuustoaloite kuului seuraavasti:

"Vantaa-Kerava hyvinvointialueen varautumis- ja pelastussuunnitelman sekä -strategian päivittäminen
Aluevaltuuston tulee ryhtyä toimenpiteisiin, että turvallisuuteen liittyvissä muutostilanteessa toimiva arki voidaan häiriöttä varmistaa. Lisäksi tulee ryhtyä toimenpiteisiin mahdollisten uusien, turvallisuuteen liittyvien palvelutarpeiden tunnistamiseksi ja niihin varautumiseksi. Varautumis- ja pelastussuunnitelman sekä -strategian päivittäminen tulee tehdä tiiviissä yhteistyössä eri viranomaisten kanssa.”

Aluevaltuusto päätti yksimielisesti merkitä tiedoksi saapuneet valtuustoaloitteet ja lähettää ne aluehallituksen valmisteltavaksi.

Ehdotus

Aluehallitus päättää merkitä valtuustoaloitteen tiedoksi ja lähettää sen edelleen pelastuslaitoksen valmistelujohtajan valmisteltavaksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti keskustelun jälkeen.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialueen muutosjohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi.

Kokouskäsittely

Aluehallituksen jäsen Antero Eerola saapui takaisin kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana klo 20.57.