Områdesstyrelsen, möte 07-04-2022

Protokollet är granskat

§ 47 Fullmäktigemotion gällande uppdatering av berednings- och räddningsplanen samt -strategin för Vanda och Kervo välfärdsområde

VAKEDno-2022-67

Beskrivning

Beredare av ärendet: chef för beslutsberedningsprocessen Riikka Liljeroos

Vid välfärdsområdesfullmäktiges sammanträde 8.3.2022 § 16 lämnades den undertecknade fullmäktigemotionen av Centerns fullmäktigegrupp som gäller uppdatering av berednings- och räddningsplanen för Vanda och Kervo välfärdsområde. Fullmäktigemotionen har underteckats av 21 ledamöter. Fullmäktigemotionen hade följande lydelse:

"Uppdatering av berednings- och räddningsplanen samt -strategin för Vanda-Kervo välfärdsområde
Områdesfullmäktige ska vidta åtgärder för att säkra en funktionell vardag när ändringar sker i fråga om säkerheten. Dessutom ska åtgärder vidtas för att identifiera och förbereda för nya möjliga servicebehov i anknytning till säkerheten. Berednings- och räddningsplanen samt -strategin ska uppdateras i nära samarbete med olika myndigheter.

Områdesfullmäktige beslutade enhälligt att anteckna för kännedom de inkomna fullmäktigemotionerna och sända dem för beredning i välfärdsområdesstyrelsen.

Beslutsförslag

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar att anteckna fullmäktigemotionen för kännedom och sända den till räddningsverkets beredningsdirektör för beredning.

Beslut

Beslutsförslaget godkändes enhälligt efter diskussionen.

Mer information om beslutet ges av förändringsledare för välfärdsområdet Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi.

Möte hantering

Ledamot i välfärdsområdesstyrelsen Antero Eerola anlände tillbaka till sammanträdet under behandlingen av ärendet kl. 20:57.