Aluehallitus, kokous 13.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 171 Nuppi Keravan (Kauppakaari 4) tarvitsemat toimenpiteet aikavälillä 12.7.2023-31.8.2023

VAKEDno-2023-1898

Perustelut

Asian valmistelija: lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialajohtaja Hanna Mikkonen ja perheitä tukevien palvelujen palvelualuejohtaja Reetta Voutilainen

Perheitä tukevien palvelujen palvelualuejohtaja on viranhaltijapäätöksellään 13.5.2023 § 18 päättänyt, että nuorten psykososiaalisten palvelujen toimipiste Nuppi Kerava (Kauppakaari 4) suljetaan tilapäisesti ajalla 12.5.-11.7.2023. Päätöksessä on myös todettu toiminnan siirtyvän etätoiminnaksi ja väistötiloihin Sampolan palvelukeskukseen.

Päätöksessä on kuvattu asian taustaa seuraavasti: Nuorten psykososiaalisten palvelujen toimipisteessä Keravalla (Kauppakaari 4) on alkanut kattoremontti maaliskuun 2023 lopussa,​ joka on aiheuttanut voimakkaita sisäilma-​,​ haju-​ ja meluhaittoja. Asiakas-​ ja työturvallisuus on todettu vaarantuneeksi,​ minkä vuoksi tilaa ei voida tällä hetkellä käyttää. Toiminta siirtyy remontin vuoksi etätoiminnaksi ja väistötiloihin Sampolan palvelukeskukseen (Kultasepänkatu 7). Myös lapsiperheiden psykososiaalisten palvelujen muita toimipisteitä hyödynnetään,​ jos se on nuorelle ja hänen perheelleen mahdollista. Urakoitsija on ilmoittanut,​ että remontti kestää noin neljä kuukautta.

Toimipisteen kiinteistön kattoremontti on alkanut maaliskuussa 2023 ja sen arvioitu kesto on neljä kuukautta. Kyseiseen toimipisteeseen suunnitellaan mahdollisesti sisäilmakartoitusta, mikä toteutuessaan viivästyttäisi tilan käyttöönottoa entisestään. Remontin valmistumisen tarkka aikataulu tai sisäilmakartoituksen toteutuminen eivät ole ajankohtaisesti tiedossa. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 33 §:n kohdan 5 nojalla palvelualuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää toimipisteen tilapäisestä sulkemisesta tai siirrosta enintään kahden kuukauden ajaksi. Toimipisteen tilapäistä sulkemista tai siirtoa koskevia päätöksiä ei voida ketjuttaa tätä pidemmäksi ajaksi. Koska viranhaltijapäätös koskee vain aikaväliä 12.5.-11.7.2023, on 12.7.2023 lukien tarvittavat jatkotoimenpiteet käsiteltävä aluehallituksessa. Tässä kohtaa esityksenä on delegoida lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialajohtajalle toimivalta tehdä tarvittavat kesäaikaiset toimenpiteet, jotta toimipisteen avoin tilanne huomioiden ei tarvitse järjestää ylimääräistä aluehallituksen kokousta heinäkuussa. Tarvittaessa asia tuodaan 22.8.2023 pidettävän aluehallituksen käsiteltäväksi.

Ehdotus

Aluehallitus päättää delegoida lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialajohtajalle toimivallan päättää nuorten psykososiaalisten palvelujen toimipisteen Nuppi Keravan (Kauppakaari 4) mahdollisesta sulkemisesta ja muista tarvittavista toimenpiteistä aikavälille 12.7.-31.8.2023. Mikäli jatkotoimenpiteitä tarvitaan vielä 31.8.2023 jälkeen, asia tuodaan 22.8.2023 pidettävän aluehallituksen käsiteltäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti keskustelun jälkeen.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohjeet

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen aluehallitukselle. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen. Oikaisuvaatimus toimitetaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle.

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, aluehallitus

Osoite:
Vantaan ja Keravan hyvinvointialue / kirjaamo
PL 1000, 01301 Vantaa
kirjaamo@vakehyva.fi

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon 7 päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksiantotodistukseen merkittynä aikana taikka kolmantena päivänä sähköisen viestin lähettämisestä.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on oikaisuvaatimuksen tekijän allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Sähköinen viesti katsotaan saapuneeksi viranomaiselle silloin, kun se on viranomaisen käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä siten, että viestiä voidaan käsitellä.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimus lähetetään aina omalla vastuulla.