Aluehallitus, kokous 18.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 77 Vakuutusten hankinnan periaatteiden vahvistaminen

VAKEDno-2022-179

Perustelut

Asian valmistelija: päätöksenteon valmistelupäällikkö Riikka Liljeroos

Talousvalmistelujohtaja on päätöksellään 25.2.2022 § 1 päättänyt hankkia vakuutusmeklaripalvelun Rewenda Oy:ltä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle 31.12.2023 asti.Vakuutusmeklaripalvelussa palveluntuottaja toteuttaa hyvinvointialueen vakuutustarpeen analysoinnin, vakuutusturvan suunnittelun ja raportoinnin, toteuttaa hyvinvointialueen vakuutusten kilpailutuksen sekä vastaa vakuutusten ylläpidosta ja hallinnoinnista. Lisäksi palveluun kuuluvat vahinkojen hallinnointi sekä asiakastuki hyvinvointialueelle.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen talousvalmistelu on valmistellut hyvinvointialueen vakuutusten hankintaa 1.1.2023 lukien yhdessä vakuutusmeklarin kanssa. Liitteenä on valmistelun pohjalta valmisteltu luonnos vakuutusten hankinnan periaatteista.

Kilpailutus on suunniteltu toteutettavan avoimella menettelyllä siten, että tarjousten valintaperuste on halvin hinta. Hankinta ylittää lain julkisista hankinnoista 26 §:n tarkoittaman EU-kynnysarvon. Hankinnan kohteena olevat vakuutukset keskitetään yhteen vakuutusyhtiöön. Vakuutukset on tarkoitus kilpailuttaa toistaiseksi voimassa olevalle sopimuskaudelle siten, että ensimmäinen vakuutuskausi on 1.1.2023-31.12.2023.

Hankinnan ennakoitu arvo on noin  2,6 miljoonaa euroa (650 000 euroa vuodessa). Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 40 §:n mukaan aluehallitus päättää yli 1 000 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Koska itse hankinnasta päättäminen tulee myöhemmin kuulumaan em. määräyksen nojalla aluehallituksen toimivaltaan, kuuluu aluehallituksen toimivaltaan päättää myös hankintaa koskevat periaatteet.

Ehdotus

Aluehallitus päättää vahvistaa vakutuusten hankinnan periaatteet liitteen mukaisesti.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti ilman keskustelua.

Lisätietoa päätöksestä antaa hyvinvointialueen muutosjohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi.