Områdesstyrelsen, möte 30-11-2022

Protokollet är granskat

§ 244 HUS-sammanslutningens stämma 14.12.2022: utseende av en representant och ersättare vid välfärdssammanslutningens stämma och anvisningar för representanten vid sammanslutningens stämma

VAKEDno-2022-311

Beskrivning

Beredare av ärendet: tf. förvaltningsdirektör Riikka Liljeroos

HUS-sammanslutningens stämma hålls som ett elektroniskt sammanträde onsdagen 14.12.2022 med början klockan 9.00.

Kallelsen till sammanslutningens stämma har skickats 14.11.2022 till adresserna för registraturerna för sammanslutningens medlemmar. Medlemmarna ombeds att utan dröjsmål utse sin representant och hens personliga ersättare till sammanslutningens stämma och att skicka möteskallelsen till den utsedda representanten och till ersättaren för kännedom. Namnen på de utsedda representanterna ombeds även skickas för kännedom till HUS-sammanslutningens centralregistratur.

Representanterna vid välfärdssammanslutningens stämma deltar i mötet via Teams. Allmänheten har möjlighet att följa med mötet på webben. Länken till live streamen publiceras då mötesdatumet närmar sig på adressen https://www.hus.fi/sv/aktuellt.

Sammanträdets ärendelista
§ 20 Konstituering av stämman och fastställande av omröstningslistan
§ 21 Förslag till budget för 2023 och ekonomiplan 2023-2025
§ 22 Uppdatering av HUS-kommunsammanslutningens strategi till HUS-sammanslutningens strategi
§ 23 Möten för sammanslutningens styrelse och sammanslutningens stämma 2023

Sammanträdets föredragningslista med beslutsförslag både på finska och svenska har publicerats på HUS-kommunsammanslutningens webbplats på adressen https://hus-publikation.tweb.fi/. Protokollet för sammanträdet är tillgängligt på samma adress på  HUS-kommunsammanslutnings webbplats efter mötet på det sätt som sammanslutningens stämma beslutar.

Kallelsen till sammanslutningens stämma finns bifogad som kompletterande material. Avsikten är att intressebevakningssektionen för Vanda och Kervo välfärdsområde behandlar ärendet vid sitt sammanträde 28.11.2022 innan välfärdsområdesstyrelsens sammanträde 30.11.2022.

Beslutsförslag

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar:

  1. utse välfärdsområdesdirektör Timo Aronkytö till välfärdssammanslutningens representant vid HUS-sammanslutningens stämma 14.12.2022 och förändringsledare för social- och hälsovårdsreformen Olli Huuskonen till ersättare;
  2. ge välfärdssammanslutningens representant vid stämman nödvändiga anvisningar om de ärenden som behandlas vid mötet.

Beslut

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade enhälligt efter diskussion att:

  1. utse förändringsledare för social- och hälsovårdsreformen Olli Huuskonen till välfärdssammanslutningens representant vid HUS-sammanslutningens stämma 14.12.2022 och förvaltningsberedningsdirektör Mikko Hokkanen till ersättare; 
  2. välfärdssammanslutningens representant vid stämman instrueras att de ärenden som behandlas vid stämman 14.12.2022 kan behandlas enligt föredragningslistan för sammanslutningens stämma.

Mer information ger välfärdsområdesdirektör Timo Aronkytö, imo.aronkyto@vantaa.fi.

Möte hantering

Konstaterades att intressebevakningssektionen har behandlat ärendet vid sitt sammanträde 28.11.2022.