Aluehallitus, kokous 9.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 114 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vastaus sosiaali- ja terveysministeriön järjestämislain 29 §:n 2 momentin mukaiseen selvityspyyntöön

VAKEDno-2023-1436

Perustelut

Asian valmistelija: talousjohtaja Hanna Heinikainen ja strategiapäällikkö Marianne Juosila

Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt hyvinvointialueita tuottamaan sosiaali- ja terveydenhuollon ja hyvinvointialueen talouden tilaa koskevan selvityksen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain 29 §:n 2 momentin mukaisesti (laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä 612/2021). Selvitys tarvitaan syksyn 2023 hyvinvointialueneuvotteluja, THL:n asiantuntija-arvioita sekä STM:n vuosittaista selvitystä varten.

Selvitystä varten hyvinvointialueille on esitetty viisi kysymystä, joiden vastausten tulee perustua nykytietoon ja sen perusteella tehtyihin ennusteisiin tulevasta. Tulevaisuutta koskevissa kysymyksissä tulee ensisijaisesti arvioida vuotta 2024 ja tarvittaessa vuosia 2025–2028. Vuoden 2023 hyvinvointialueen selvityksen ensisijainen tarkoitus on harjoitella lakisääteisen selvityksen antamista. Hyvinvointialueiden tulee toimittaa webropol-lomakkeelle täytetyt vastaukset pdf-muodossa allekirjoitetun päätösasiakirjan liitteenä.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on valmistellut liitteenä olevan vastauksen sosiaali- ja terveysministeriön selvityspyyntöön. Saapunut selvityspyyntö on lisäksi oheismateriaalina.

Ehdotus

Aluehallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan vastauksen sosiaali- ja terveysministeriön järjestämislain 29 §:n 2 momentin mukaiseen selvityspyyntöön.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti keskustelun jälkeen.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.