Områdesstyrelsen, möte 09-05-2023

Protokollet är granskat

§ 114 Vanda och Kervo välfärdsområdes svar på social- och hälsovårdsministeriets begäran om redogörelse enligt 29 § 2 mom. i lagen om ordnande av social- och hälsovård

VAKEDno-2023-1436

Beskrivning

Ärendets beredare: ekonomidirektör Hanna Heinikainen och strategichef Marianne Juosila

Social- och hälsovårdsministeriet har bett välfärdsområdena att utarbeta en redogörelse för social- och hälsovården i välfärdsområdet och för välfärdsområdets ekonomiska läge enligt 29 § 2 mom. i lagen om ordnande av social- och hälsovård (lag om ordnande av social- och hälsovård 612/2021). Redogörelsen behövs för välfärdsområdesförhandlingarna hösten 2023, THL:s expertbedömningar samt SHM:s årliga redogörelse.

För redogörelsen har välfärdsområdena fått fem frågor som de ska besvara baserat på aktuell information och framtidsprognoser som grundar sig på denna. I frågorna som gäller framtiden ska man i första hand uppskatta år 2024 och vid behov åren 2025–2028. De primära syftet för välfärdsområdets redogörelse 2023 är att öva på att lämna den lagstadgade redogörelsen. Välfärdsområdena ska lämna in sina svar som de anger på en Webropol-blankett i PDF-format, bifogade till den undertecknade beslutshandlingen.

Vanda och Kervo välfärdsområde har tagit fram det bifogade svaret till social- och hälsovårdsministeriets begäran om redogörelse. Den inkomna begäran om redogörelsen ingår i det bifogade materialet.

Beslutsförslag

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar att godkänna det bifogade svaret på social- och hälsovårdsministeriets begäran om redogörelse enligt 29 § 2 mom. i lagen om ordnande av social- och hälsovård.

Beslut

Beslutsförslaget godkändes enhälligt efter diskussion.

Mer information om beslutet ger välfärdsområdesdirektör Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi.