Aluehallitus, kokous 7.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 265 Sosiaalitaito Oy:n purkaminen ja selvitysmenettelyyn asettaminen

VAKEDno-2023-4084

Perustelut

Asian valmistelija: laki- ja päätöspalveluiden päällikkö Jenna Laurikkala

Sosiaalitaito Oy - Socialkompetens Ab on Keski-Uudenmaan, Länsi-Uudenmaan ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen omistama yhtiö, joka tuottaa sosiaali- ja potilasasiamiespalveluja Keski-Uudenmaan, Länsi-Uudenmaan sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueille. 

Yhtiön hallitus ja yhtiökokous ovat käsitelleet yhtiön jatkoa ja päätyneet yhtiön purkamiseen. Yhtiön hallitus käsitteli päätöstä ja sen toimeenpanoa kokouksessaan 21.6.2023, ja päätti, että asiasta järjestettiin osakkaiden välinen neuvottelu elokuun loppupuolella. Neuvotteluissa osakkaiden tuli sopia siitä, miten yhtiön purkaminen sekä toiminnan siirtäminen hyvinvointialueille toteutetaan. Omistajat ovat valmistelleet yhtiön purkamista elokuun neuvotteluiden jälkeen erillisessä työryhmässä.

Valmistelun pohjalta Sosiaalitaito Oy:n osakkeenomistajat on kutsuttu ylimääräiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään 24.11.2023 klo 13.00 alkaen. Kokous pidetään etäyhteydellä. Kokouksessa päätetään yhtiön asettamisesta selvitystilaan, valitaan selvitysmies sekä päätetään yhtiön henkilöstön siirrosta ja yhtiön varojen ja vastuiden jakautumisesta.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 43 §:n mukaan hyvinvointialuejohtajan ja konsernipalvelujen toimialajohtajan toimivaltaan kuulu nimetä yhtiökokousedustajat muihin kuin tytäryhteisöjen, osakkuusyhteisöjen tai HUS-yhtymän kokouksiin ja antaa heille omistajaohjauksen edellyttämät toimintaohjeet. Yhtiön päättämisprosessin voidaan tulkita kuitenkin poikkeavan tavanomaisesta kokousedustamisesta siinä määrin, että asian katsotaan kuuluvan aluehallituksen toimivaltaan ja tuodaan aluehallituksen päätettäväksi.

Ehdotus

Aluehallitus päättää valtuuttaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen edustajan lausumaan ja päättämään Sosiaalitaito Oy:n 24.11.2023 järjestettävässä ylimääräisessä yhtiökokouksessa yhtiön selvitystilaan asettamisesta, selvitysmiehen valitsemisesta, yhtiön henkilöstöstä ja yhtiön varojen ja vastuiden jakautumisesta sekä käyttämään hyvinvointialueen puhevaltaa myös muilta osin selvitysmenettelyssä ja yhtiön purkamiseen liittyvissä prosesseissa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.