Aluehallitus, kokous 7.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 267 Oikaisuvaatimus koskien laki- ja päätöspalveluiden päällikön viranhaltijapäätöstä 9.8.2023 § 3 vahingonkorvausasiasssa

VAKEDno-2023-2708

Perustelut

Asian valmistelija: koordinaattori Aleksi Iso-Pärnä

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 31 §:n 4 mom. 15 kohdan mukaan hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää perusteet ja rajat,​ joiden perusteella viranhaltija päättää vahingonkorvauksen maksamisesta. Hyvinvointialuejohtajan päätöksen 2.5.2023 § 37 mukaan laki-​ ja päätöspalveluiden päällikkö päättää vahingonkorvauksesta 10 000 euroon saakka.

Laki- ja päätöspalveluiden päällikkö on 9.8.2023 § 3 tehnyt päätöksen vahingonkorvausasiassa. Päätöksellä hylättiin valtuutetun tekemä vahingonkorvausvaatimus koskien asiakkaalta hävinnyttä hammasproteesia. Viranhaltijapäätökseen on saapunut oikaisuvaatimus muutoksenhakuaikana. Viranhaltijapäätös ja oikaisuvaatimus ovat liitteenä.

Tarkempi kuvaus oikaisuvaatimuksesta koskien laki- ja päätöspalveluiden päällikön viranhaltijapäätöstä 9.8.2023 § 3 on liitteenä. Kuvauksessa olevan selvityksen perusteella viranhaltijan päätös on syntynyt oikeassa järjestyksessä, päätöksentekijä ei ole ylittänyt toimivaltaansa eikä päätöksen voida katsoa olevan muutoinkaan lainvastainen. Näin ollen oikaisuvaatimus on hylättävä.

Ehdotus

Aluehallitus päättää merkitä liitteenä olevan oikaisuvaatimuksen käsitellyksi ja hylätä oikaisuvaatimuksen.

Päätös

​​​​​​Aluehallitus päätti yksimielisesti jättää tämän asian pöydälle.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.
------------------

Nuorisovaltuuston edustaja Tejwant Singh saapui takaisin kokoukseen päätöksenteon jälkeen klo 10.11.

Kokouskäsittely

Nuorisovaltuuston edustaja Tejwant Singh poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi klo 10.07.

Liitteet

Oheismateriaali