Områdesstyrelsen, möte 07-11-2023

Protokollet är granskat

§ 267 Begäran om omprövning av beslut av chefen för juridiska ärenden och beslutstjänster 9.8.2023 § 3 i skadeståndsärende

VAKEDno-2023-2708

Beskrivning

Beredare av ärendet: Aleksi Iso-Pärnä

Enligt 31 § 4 mom. 15 punkten i förvaltningsstadgan för Vanda och Kervo välfärdsområde har välfärdsområdesdirektören behörighet att besluta om de grunder och gränser utifrån vilka tjänsteinnehavaren beslutar om utbetalning av skadestånd. Enligt välfärdsområdesdirektörens beslut 2.5.2023 § 37 beslutar chefen för juridiska ärenden och beslutstjänsterna om skadestånd upp till 10 000 euro.

Chefen för juridiska ärenden och beslutstjänster har 9.8.2023 § 3 fattat beslut i skadeståndsärendet. Genom beslutet förkastades fullmäktigens skadeståndsyrkande avseende en tandprotes som klienten förlorat. En begäran om omprövning av tjänsteinnehavarbeslutet har inkommit under tidsfristen för sökande av ändring. Tjänsteinnehavarbeslutet och rättelseyrkandet har bifogats.

En mer detaljerad beskrivning av begäran om omprövning av beslutet av chefen för juridiska ärenden och beslutstjänster 9.8.2023 § 3 har bifogats. Utifrån utredningen i beskrivningen har tjänsteinnehavarens beslut tillkommit i rätt ordning, beslutsfattaren har inte överskridit sina befogenheter och beslutet kan inte heller i övrigt anses vara lagstridigt. Således bör begäran om omprövning avslås.

Beslutsförslag

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar att anteckna den bifogade omprövningsbegäran som behandlad och förkasta omprövningsbegäran

Beslut

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade enhälligt att bordlägga ärendet.

Mer information om beslutet ges av välfärdsområdesdirektör Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi
------------------

Ungdomsfullmäktigeledamot Tejwant Singh kom tillbaka till mötet kl. 10.11 efter beslutsfattandet.

Möte hantering

Ungdomsfullmäktigeledamot Tejwant Singh avlägsnade sig från mötet för den tid som ärendet behandlades och beslutet fattades kl. 10.07.

Bilagor

Kompletterande material