Aluehallitus, kokous 26.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 225 Luottamushenkilön eronpyyntö - monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtaja Miia Lindell

VAKEDno-2023-3437

Perustelut

Asian valmistelija: hallintosihteeri Petra Åhlgren

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtaja Miia Lindell on toimittanut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle 7.9.2023 eroanomuksen monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan jäsenyydestä henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 22 §:n mukaan aluehallitus asettaa monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan. Aluehallitus päätti kokouksessaan 22.6.2022 § 117 asettaa hyvinvointialueelle monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan valtuustokaudelle 2022–2025 sekä vahvistaa hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan jäsenmääräksi 9 jäsentä.

Hyvinvointialuelain (611/2021) 32 §:n mukaan vaikuttamistoimielinten jäsenet valitaan hyvinvointialueen kunnissa toimivien vastaavien vaikuttamistoimielinten jäsenistä siten,​ että kustakin vaikuttamistoimielimestä valitaan vähintään yksi edustaja. Lisäksi vaikuttamistoimielimiin voidaan valita muita henkilöitä. 

Aluehallitus on päättänyt pyytää 22.6.2022 § 117 Vantaan monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaa esittämään keskuudestaan 6 edustajaa hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaan sekä Keravan monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaa esittämään keskuudestaan 3 edustajaa hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaan siinä vaiheessa, kun Keravan kaupungin monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta on asetettu. Aluehallitus päätti myös, että Vantaan ja Keravan monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnat ovat keskenään yhteydessä huolehtien siitä, että hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan kokoonpanossa toteutuu aluevaalien tulos.

Edelleen aluehallitus on kokouksessaan 14.9.2022 (§ 176), 17.1.2023 (§ 10) ja 28.2.2023 (§ 42) päättänyt:

1. valita Vantaan monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnasta hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaan kuusi henkilöä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet seuraavasti:

 

Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen
Miia Lindell Pernilla Aura
Aadan Ibrahim Mila Kangasniemi
Janne Viljanen Ville Niskanen
Veikko Väisänen Samira Chakir
Refka Elech Elina Hasa
Niina Pahtela Petriina Punna 

 

2. valita Keravan monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnasta hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaan kolme henkilöä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet seuraavasti:

 

Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen
Päivi Wilen Nelli Niemelä 
Kerstin Tarna Hanna-Maria Antikainen 
Jouni Tirkkonen  Elina Louko 

Ehdotus

Aluehallitus päättää:

  1. vahvistaa Miia Lindellin eronpyynnön Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan jäsenyydestä;
  2. pyytää Vantaan monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaa esittämään keskuudestaan uuden jäsenen hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaan.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti ilman keskustelua.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.