Aluehallitus, kokous 26.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 226 Yhtymäkokousedustajan nimeäminen HUS-yhtymän yhtymäkokoukseen 4.10.2023 ja toimiohjeen antaminen yhtymäkokousedustajalle

VAKEDno-2023-72

Perustelut

Asian valmistelija: vt. hallintojohtaja Riikka Liljeroos

HUS-yhtymän yhtymäkokous pidetään keskiviikkona 4.10.2023 kello 10.00 sähköisenä kokouksena.

Yhtymäkokouskutsu on saapunut HUS-yhtymän jäsenille niiden kirjaamojen osoitteisiin. Jäseniä pyydetään nimeämään edustajansa ja hänen henkilökohtainen varaedustajansa yhtymäkokoukseen ja toimittamaan kokouskutsu nimetylle edustajalle ja tiedoksi varaedustajalle. Nimettyjen edustajien nimet pyydetään toimittamaan tiedoksi myös HUS-kuntayhtymän keskuskirjaamoon.

Yhtymäkokousedustajat osallistuvat kokoukseen Teamsin välityksellä. Yleisöllä on mahdollisuus seurata kokousta verkon kautta. Live-streamin linkki julkaistaan lähempänä kokouksen ajankohtaa osoitteessa https://www.hus.fi/ajankohtaista.

Kokouksen asialista:
§ 21 Kokouksen järjestäytyminen ja ääniluettelon vahvistaminen
§ 22 HUS-yhtymän peruspääoman määrän ja jaon jäsenten kesken vahvistaminen
§ 23 Kaksikielisten hyvinvointialueiden yhteistyösopimus
§ 24 Tero Oinosen eronpyyntö HUSin lähipalvelu- ja integraatiolautakunnan varsinaisen jäsenen tehtävästä
§ 25 Riikka Slunga-Poutsalon eronpyyntö lähi- ja integraatiolautakunnan jäsenen tehtävästä
§ 26 Tom Böhlingin eronpyyntö yhtymähallituksen varsinaisen jäsenen tehtävästä

Oheismateriaalina on saapunut yhtymäkokouskutsu sekä yhtymäkokouksen esityslista. Hallintosäännön 44 §:n mukaan aluehallitus nimeää yhtiökokousedustajat tytäryhteisöjen sekä osakkuusyhteisöjen osalta sekä yhtymäkokousedustajan HUS-yhtymän osalta ja antaa heille omistajaohjauksen edellyttämät toimintaohjeet.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen edunvalvontajaosto on osaltaan käsittellyt asiaa kokouksessaan 14.9.2023 § 73 ja päättänyt merkit tiedoksi HUS-yhtymän yhtymäkokouskutsun ja esityslistan 4.10.2023 ja todeta, että yhtymäkokouksen asiat voidaan käsitellä esityslistan mukaisesti.

Ehdotus

Aluehallitus päättää:

  1. että yhtymäkokousedustajaksi HUS-yhtymän yhtymäkokoukseen 4.10.2023 nimetään hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö ja varaedustajaksi konsernipalvelujen toimialajohtaja Mikko Hokkanen;
  2. että yhtymäkokousedustajalle annetaan toimiohjeeksi kokoukseen, että asiat voidaan käsitellä yhtymäkokouksen 4.10.2023 esityslistan mukaisesti.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti ilman keskustelua.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.

Kokouskäsittely

Aluehallituksen jäsenet Pirkko Letto ja Jukka Hako ilmoittivat olevansa asiassa yhteisöjäävejä ja aluehallituksen jäsen Teemu Purojärvi ilmoitti olevansa asiassa palvelussuhdejäävi. He poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi klo 9.45. Varajäsen Eeva Roos saapui kokoukseen Pirkko Leton tilalle.

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti ilman keskustelua. Päätöksenteon jälkeen Pirkko Letto, Jukka Hako ja Teemu Purojärvi saapuivat takaisin kokoukseen ja Eeva Roos poistui kokouksesta klo 9.45.