Aluehallitus, kokous 17.9.2024

§ 184 Valtuustoaloite koskien Hakunilan terveysaseman jatkon turvaamista

VAKEDno-2024-3958

Perustelut

Asian valmistelija: hallinnon erityisasiantuntija Kerttu Pöntinen

Aluevaltuuston kokouksessa 9.9.2024 § 62 jätettiin Tarja Eklundin valtuustoaloite "Hakunilan terveysaseman jatko turvattava". Valtuustoaloitteen on allekirjoittanut 27 aluevaltuutettua. Valtuustoaloite kuului seuraavasti:

"Hakunilan terveysaseman tilanne on huolestuttava. Korjaustarve on osoittautunut ajateltua suuremmaksi ja on epäselvää milloin tiloihin voidaan palata jos ollenkaan. Näillä näkymin vuoden vaihteeseen asti Länsimäen terveysasema palvelee nyt myös Hakunilan asukkaita. Tämä ei jatkossa ole kestävä ratkaisu tulevaa Hakunilan alueen kehittymistä ajatellen. Hakunilassa pitää olla jatkossakin toimiva terveysasema. Se on myös Vantaa- Kerava hyvinvointialueen palveluverkkosuunnitelman mukainen. Ihmettelemään ei pidä nyt jäädä. 

Me allekirjoittaneet edellytämme että Hyvinvointialue etsii aktiivisesti sopivia tiloja Hakunilan alueelta yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa sekä varmistaa Hakunilan terveysasemapalvelujen jatkumisen alueella."

Päätösehdotus

Aluehallitus päättää merkitä valtuustoaloitteen tiedoksi ja lähettää sen edelleen konsernipalvelujen toimialajohtajan ja terveydenhuollon palvelujen toimialajohtajan valmisteltavaksi 9.3.2025 mennessä.