Aluehallitus, kokous 17.9.2024

§ 174 Hyvinvointialueen talous- ja palvelukehityskatsaus elokuulta 2024

VAKEDno-2024-2147

Perustelut

Asian valmistelija: konsernipalvelujen toimialajohtaja Mikko Hokkanen

Hyvinvointialueesta annetun lain 42 §:n 2 momentin sekä hyvinvointialueen hallintosäännön 24 §:n mukaan aluehallitus johtaa hyvinvointialueen toimintaa, hallintoa ja taloutta. Edelleen hallintosäännön 77 §:n mukaan aluehallitus seuraa talousarvion toteutumista talousarvion hyväksymisen yhteydessä päätetyllä tavalla. Talousarvion mukaan aluehallitukselle ja -valtuustolle raportoidaan toiminnan ja talouden tilanne osavuosikatsauksissa sekä talousarviovuoden tilanne tilinpäätöksessä ja toimintakertomuksessa. Sen lisäksi hyvinvointialueen talouden toteuma raportoidaan aluehallituksen ja -valtuuston selostustilaisuuksissa.

Osavuosikatsausten ja selostustilaisuuksissa toteutetun talousraportoinnin lisäksi hyvinvointialueella on tarkoitus toteuttaa aluehallitukselle tehostettu talouden kuukausiseuranta loppuvuoden 2024 aikana. Talouden lisäksi katsauksessa tarkastellaan hyvinvointialueen palveluiden kehitystä.

Aluehallituksen talous- ja palvelukehityskatsaus elokuulta 2024 on liitteenä. Katsauksessa on tarkasteltu:

  • Hyvinvointialueen toimialojen tilannekatsausta elokuulta 2024
  • Saatavuus-katsaus
  • Palvelutuotanto-katsaus
  • Voimavarat-katsaus
  • Talouden toteuma: Hyvinvointialue ilman erikoissairaanhoitoa
  • Talouden toteuma: Erikoissairaanhoito

 

Tarkoituksena on kehittää edelleen kuukausiraportointia aluehallitukselta saatavan evästyksen pohjalta.

Päätösehdotus

Aluehallitus päättää merkitä tiedoksi liitteenä olevan hyvinvointialueen talous- ja palvelukehityskatsauksen elokuulta 2024.