Aluehallitus, kokous 15.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 17 Aluehallituksen edustajan nimeäminen lautakuntiin valtuustokaudelle 2022-2025

VAKEDno-2022-59

Perustelut

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 142 §:n mukaan toimielimen jäsenten ja esittelijän lisäksi toimielimen kokouksessa on läsnäolo- ja puheoikeus:  

  • Aluehallituksen kokouksessa aluevaltuuston puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajilla hyvinvointialueen 26 §:n mukaan sekä kansalliskielilautakunnan puheenjohtajalla hyvinvointialuelain 33 §:n mukaan;  

  • muiden toimielinten kokouksessa aluehallituksen puheenjohtajalla ja hyvinvointialuejohtajalla, ei kuitenkaan tarkastuslautakunnan eikä aluevaltuuston tilapäisen valiokunnan kokouksessa eikä vaalilaissa säädettyjen vaalitoimielinten kokouksissa sekä  

  • kansalliskielilautakunnan puheenjohtajalla on läsnäolo- ja puheoikeus aluehallituksessa 
     

Hallintosäännön 143 §:n mukaan aluehallitus voi 2 momentista ilmenevin rajoituksin määrätä muihin toimielimiin edustajansa, jolla on läsnäolo- ja puheoikeus toimielimen kokouksessa. Edustajaksi voidaan määrätä myös aluehallituksen varajäsen tai hyvinvointialuejohtaja. Aluehallitus ei voi määrätä edustajaansa tarkastuslautakuntaan, aluevaltuuston tilapäiseen valiokuntaan eikä vaalilaissa säädettyihin vaalitoimielimiin.  

Ehdotus

Aluehallitus päättää nimetä edustajansa ja heille henkilökohtaiset varaedustajat lähidemokratia- ja osallisuuslautakuntaan sekä kansalliskielilautakuntaan valtuustokaudeksi 2022-2025.

Päätös

Aluehallitus päätti yksimielisesti keskustelun jälkeen:

  1.  nimetä edustajansa ja hänelle henkilökohtaisen varaedustajan lähidemokratia- ja osallisuuslautakuntaan valtuustokaudeksi 2022-2025 seuraavasti: edustaja Terhi Enjala, varaedustaja Suvi Karhu.
  2. jättää kansalliskielilautakunnan edustajan ja varaedustajan valinnan pöydälle.
     

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialueen muutosjohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi.