Aluehallitus, kokous 14.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 92 Henkilöstökertomus vuodelta 2023

VAKEDno-2024-2081

Perustelut

Asian valmistelija: henkilöstöjohtaja Anne Sivula 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ensimmäinen henkilöstökertomus on valmistunut ja saatetaan aluehallitukselle tiedoksi. Kertomus vuodelta 2023 on kuvausta siitä, miten hyvinvointialueen strategian toteutusta on tehty henkilöstöjohtamisen ja henkilöstötyön näkökulmasta.  

Vuoden 2023 lopussa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen henkilöstömäärä oli 5 482. Näistä 4 441 oli vakinaisessa ja 1 041 oli määräaikaisessa palvelussuhteessa; määräaikaiset sisältää myös oppisopimuksen kautta työssä olleet sekä palkkatukityöllistetyn henkilöstön. Henkilötyövuosien määrä vuonna 2023 (HTV1) oli 5 085, mikä kertoo kalenterivuonna palveluksessaolopäivien lukumäärän huomioiden osa-aikaisuudet. Palkallisten henkilötyövuosien (HTV2) määrä vuonna 2023 oli 4 737. Hyvinvointialueelle siirtyi luovuttavista organisaatioista 4 615 työntekijää. 

Tärkeimmät henkilöstöluvut raportoidaan sekä tilinpäätöksen vuosikertomuksessa että osavuosikatsauksissa. Henkilöstökertomukseen on kirjattu myös joitain keskeisiä taustoja siitä, millä henkilöstötavoitteiden toteutumista edistetään. Henkilöstökertomuksessa käsitellään hyvinvointialueen toimintakulttuuria ja johtamista, henkilöstötilastoja, henkilöstötarpeen ennakointia ja henkilöstön saatavuutta, oppimista ja uudistumista, palkitsemista sekä henkilöstön hyvinvointia. 

Henkilöstötieto oli ensimmäisenä toimintavuonna vielä melko vajavaista sekä siksi, että vertailutietoa aiempaan ei ollut mutta myös siksi, että henkilöstötieto, joka hyvinvointialueelle siirtyi ei ole ollut eheää ja sen korjaamistyötä on tehty koko viime vuosi. Tällä hetkellä tilanne on oleellisesti parempi ja tieto alkaa olla luotettavaa, mutta vaatii edelleen jatkuvaa tarkastamista. Kuluvana vuonna hyvinvointialueella on päästy tai ainakin pääsemässä ajantasaiseen ja hyvinkin moninaiseen tietoon johtamisen perustana. 

Henkilöstökertomus vuodelta 2023 on liitteenä.

Ehdotus

Aluehallitus päättää merkitä tiedoksi henkilöstökertomuksen vuodelta 2023.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Lisätietoa päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.