Aluehallitus, kokous 14.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 89 Yhtymäkokousedustajan nimeäminen HUS-yhtymän yhtymäkokoukseen 13.6.2024 ja toimiohjeen antaminen yhtymäkokousedustajalle

VAKEDno-2024-210

Perustelut

Asian valmistelija: hallintojohtaja Riikka Liljeroos

HUS-yhtymän yhtymähallitus on kokouksessaan 6.5.2024 § 58 päättänyt kutsua yhtymäkokouksen koolle torstaille 13.6.2024. Yhtymäkokous pidetään sähköisenä kokouksena ja yleisöllä on HUS-yhtymän hallintosäännön mukaisesti mahdollisuus seurata sähköistä kokousta yleisen tietoverkon kautta.

Yhtymäkokouskutsu toimitetaan HUS-yhtymän jäsenille niiden kirjaamojen osoitteisiin. Yhtymäkokouksen kokouskutsu on toimitettava HUS-yhtymän jäsenille vähintään kuukautta ennen kokousta, ellei erityisestä syystä ole tarpeen noudattaa lyhyempää kutsuaikaa. Esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotukset toimielimen päätöksiksi lähetetään kokouskutsun yhteydessä, jolleivat erityiset syyt ole esteenä. Yhtymäkokouksen ajan ja paikan määrää yhtymähallitus.

Jäseniä pyydetään nimeämään edustajansa ja hänen henkilökohtainen varaedustajansa yhtymäkokoukseen ja toimittamaan kokouskutsu nimetylle edustajalle ja tiedoksi varaedustajalle. Nimettyjen edustajien nimet pyydetään toimittamaan tiedoksi myös HUS-kuntayhtymän keskuskirjaamoon.

Yhtymäkokousedustajat osallistuvat kokoukseen Teamsin välityksellä. Yleisöllä on mahdollisuus seurata kokousta verkon kautta. Live-streamin linkki julkaistaan lähempänä kokouksen ajankohtaa osoitteessa https://www.hus.fi/ajankohtaista.

Yhtymäkokouksen käsiteltävänä tulevat olemaan:

  • Tilinpäätös 2023, toiminnan ja talouden toteutuminen vuonna 2023
  • Tilintarkastuskertomus ja vastuuvapauden myöntäminen tilikaudelta 2023
  • Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2023
  • TAE 2025 Valtion rahoitus hyvinvointialueille ja kehyksen valmistelu
  • Kiinteistöosakeyhtiö Laakson yhteissairaalan omavelkaisten takausten korottaminen
  • Oy Apotti Ab:n pitkäaikaisen lainan takaus
  • Hallintosäännön muuttaminen
  • Kansalliskielilautakunnan jäsenen valinta
  • Yhtymähallituksen varajäsenen valinta
     

Aluehallitukselle toimitetaan yhtymäkokouskutsu ja yhtymäkokouksen esityslista viimeistään 13.5.2024 kun aineistot saapuvat määräajan mukaan hyvinvointialueelle.

Hallintosäännön 44 §:n mukaan aluehallitus nimeää yhtiökokousedustajat tytäryhteisöjen sekä osakkuusyhteisöjen osalta sekä yhtymäkokousedustajan HUS-yhtymän osalta ja antaa heille omistajaohjauksen edellyttämät toimintaohjeet.

Ehdotus

Aluehallitus päättää:

  1. että yhtymäkokousedustajaksi HUS-​yhtymän yhtymäkokoukseen 13.6.2024 nimetään konsernipalvelujen toimialajohtaja Mikko Hokkanen ja varaedustajaksi juristi Tiia Tuovinen;
  2. antaa kokouksessaan yhtymäkokousedustajalle tarvittavat toimiohjeet yhtymäkokouksessa käsiteltäviin asioihin.

Päätös

Aluehallitus päätti yksimielisesti jättää tämän asian pöydälle.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.

Kokouskäsittely

Aluehallituksen jäsenet Teemu Purojärvi ja Marjo Vacker poistuivat kokouksesta palvelussuhdejääveinä ja Pirkko Letto ja Jukka Hako yhteisöjääveinä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi kello 9.52. Kokoukseen saapuivat varaedustajina Pirkko Leton tilalle Eeva Roos ja Marjo Vackerin tilalle Tuire Aikio.