Områdesstyrelsen, möte 07-02-2023

Protokollet är granskat

§ 28 Uppdatering av Vanda och Kervo välfärdsområdets upphandlingsanvisning från och med 7.2.2023

VAKEDno-2023-378

Beskrivning

Beredare av ärendet: upphandlingsdirektör Marianne Punkki

Upphandlingsanvisningen för Vanda och Kervo välfärdsområde har godkänts i välfärdsområdesstyrelsen enligt 28.10.2022 § 216.

Beställningsrättigheter som baserar sig på upphandlingsavtalet eller ramavtalet definieras enligt förvaltningsstadgan 47 § i upphandlingsanvisningen. Beställningsrättigheter har inte definierats upphandlingsanvisningen som godkändes 28.10.2022, varför upphandlingsanvisningen ska uppdateras för denna del. Beställningsrättigheterna har förberetts i samarbete med verksamhetsområdena och uppdateringen av uppdateringsanvisningen har behandlats i sammanträdet 30.1.2023 för välfärdsområdets ledningsgrupp.

Utkastet av upphandlingsanvisningen finns som bilaga till föredragningslistan. Kompletteringarna berör uttryckligen tilläggsrättigheter som grundar sig på upphandlingsavtalet eller ramavtalet. Med beställning avses en situation, där det sker en enskild beställning i ett redan befintligt avtal, t.ex. beställning av en kundspecifik tjänst. Alla tillägg har gjorts i dokumentet med grön färg och finns i kapitel 1.8.

Beslutsförslag

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar godkänna utkastet som finns bilaga till Vanda och Kervo välfärdsområdets uppdaterade upphandlingsanvisning från och med 7.2.2023.

Beslut

Välfärdsområdesstyrelsen beslöt efter diskussion att enhälligt godkänna utkastet som finns som bilaga till Vanda och Kervo välfärdsområdets uppdaterade upphandlingsanvisning från och med 7.2.2023 med följande ändringar:

  • i punkt 1.8.1 ändras termen ”budget” till formen ”budget”. Den nya formen: ”Beställningar får endast göras av person som har beställningsrättighet enligt den tillåtna budgeten (anslaget).”
  • följande notering läggs till i upphandlingsanvisningen ”Välfärdsområdesstyrelsen följer i samband med delårsrapporteringen förverkligandet av köpta tjänster.”

Mer information om beslutet ger välfärdsområdesdirektör Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.