Områdesstyrelsen, möte 18-06-2024

Protokollet är granskat

§ 127 Hyrning av lokal för rådgivningsbyrån i Myrbacka

VAKEDno-2024-2807

Beskrivning

Ärendets beredare: chef för lokalcentralen Pasi Salo

Vanda stad inleder en totalrenovering av skolan Kivimäen koulu i Mårtensdal i januari 2025. Då upphör verksamheten vid Vanda och Kervo välfärdsområdes rådgivningsbyrå i Mårtensdal som bedriver sin verksamhet i Kivimäen koulus lokaler. Rådgivningsbyrån i Mårtensdal har betjänat 1 830 barn i åldern 0–6 år. Rådgivningsbyrån har ungefär 1 000–1 400 klientbesök per månad. Rådgivningsbyråns tjänster har även omfattat familjeträningar.

Verksamhetsstället i Stenbacka har haft 15–17 anställda. På grund av de nuvarande, 568 m2 stora lokalerna, som har varit trånga i förhållande till verksamheten, är områdets tre hälsovårdare placerade vid rådgivningsbyråer i andra områden, vars tillgänglighet inte är optimal ur klienternas perspektiv.

Tidigare planerades att rådgivningsbyråns lokaler ska i samband med projektet Familjecentret i väst placeras på adressen Råtorpsvägen 8, 01600. Statsrådet fattade dock inte ett positivt finansieringsbeslut om hyrning av lokaler för projektet Familjecentret i väst. På grund av den oklara situationen för Familjecentret i väst har man sökt evakueringslokaler för rådgivningsbyrån och som en eventuell lösning med evakueringslokaler har man hittat lokaler i köpcentret Myyrmanni som kan tas i bruk efter mindre ändringsarbeten. I lokalerna finns färdiga tappställen.

Citycon Oyj (FO-nummer 0699505-3) äger lokalerna i köpcentret Myyrmanni som ligger på adressen Stenflisvägen 4 i Myrbacka i Vanda. Citycon Oyj erbjuder för Vanda och Kervo välfärdsområdes rådgivningsbyrå lokaler på andra, tredje och fjärde våningen i byggnaden på adressen Stenflisvägen 4, 01600 Vanda, som har en sammanlagd yta om 587 m2.

Hyran för lokalerna är sammanlagt 10 566 euro/månad. På hyran och de övriga avgifterna tillkommer mervärdesskatt enligt gällande momssats. Hyran och vederlagen är bundna till levnadskostnadsindexet. Hyrestiden börjar 1.12.2025. Hyresavtalet gäller tills vidare och uppsägningstiden är sex månader.

Beslutsförslag

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar att

  1. godkänna huvudvillkoren i hyresavtalet för lokalerna på adressen Råtorpsvägen 8, 01600 Vanda enligt följande:
    • Hyresvärd: Citycon Oyj
    • Användningsändamål för hyresobjektet: Rådgivningsbyrå
    • Hyresobjekt: Kontorsutrymmen, yta ungefär 587 m2
    • Hyresobjektets adress: Stenflisvägen 3, 01600
    • Hyra: total hyra 10 566,00 euro/mån
    • På hyran tillkommer mervärdesskatt enligt gällande momssats
    • Hyrestiden börjar 1.11.2024.
    • Hyresavtalet gäller tills vidare
    • Uppsägningstiden för hyresavtalet är sex månader
  2. berättiga chefen för lokalcentralen att ingå och underteckna det slutgiltiga hyresavtalet.

Beslut

Beslutsförslaget godkändes enhälligt.

Mer information om beslutet ges av sektordirektör för koncerntjänster Mikko Hokkanen, mikko.hokkanen@vakehyva.fi.

Möte hantering

Under behandlingen fastställde föredraganden korrigeringar av teknisk karaktär till beskrivningstexten (”Hyrestiden börjar 1.12.2025”, datumet korrigeras till ”1.11.2024”) och till beslutsförslaget (skrivfelet i den finska texten ”toisteiseksi” -> ”toistaiseksi”). I beskrivningstexten och rubriken korrigeras dessutom termen ”barnrådgivning” till ”rådgivningsbyrå”. Ändringarna har beaktats i protokollet.