Områdesstyrelsen, möte 17-09-2024

Protokollet är granskat

§ 184 Fullmäktigemotion om tryggande av fortsättningen på Håkansböle hälsostation

VAKEDno-2024-3958

Beskrivning

Ärendets beredare: specialsakkunig inom förvaltning Kerttu Pöntinen

Vid välfärdsområdesfullmäktiges sammanträde 9.9.2024 § 62 lämnade Tarja Eklunds fullmäktigemotion ”Den fortsatta verksamheten på Håkansböle hälsostation måste tryggas”. 27 fullmäktigeledamöter har undertecknat fullmäktigemotionen. Fullmäktigemotionen löd enligt följande:

"Situationen vid Håkansböle hälsostation är oroväckande. Reparationsbehovet har visat sig vara större än planerat och det är oklart när det är möjligt att återvända till lokalerna och om det överhuvudtaget är möjligt. Som det ser ut nu betjänar Västerkulla hälsostation nu även invånarna i Håkansböle. Detta är i fortsättningen ingen hållbar lösning med tanke på den kommande utvecklingen av Håkansböleområdet. Det ska även i fortsättningen finnas en fungerande hälsostation i Håkansböle. Detta följer även Vanda och Kervo välfärdsområdes plan för servicenätet. Nu ska vi inte fundera för mycket. 

Vi undertecknade förutsätter att Välfärdsområdet aktivt söker lämpliga lokaler i Håkansböle i samarbete med Vanda stad och säkerställer att hälsostationstjänsterna i Håkansböle fortsätter i området.”

Beslutsförslag

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar att anteckna fullmäktigemotionen för kännedom och skicka den vidare för beredning av sektordirektör för koncerntjänster senast 9.3.2025.

Beslut

Beslutsförslaget godkändes enhälligt.

Mer information om beslutet ger välfärdsområdesdirektör Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.