Områdesstyrelsen, möte 05-10-2022

Protokollet är granskat

§ 198 Ändring i arvodes- och resestadgan för Vanda och Kervo välfärdsområde vad gäller förfalloplanen för ersättning för inkomstbortfall och reseräkningar

VAKE-2022-61

Beskrivning

Beredare av ärendet: chef för beslutsberedningsprocessen Riikka Liljeroos

Välfärdsområdesfullmäktige har vid sitt sammanträde 29.3.2022 § 29 godkänt arvodes- och resestadgan för välfärdsområdet.

Vad gäller utbetalningen av mötesarvodena är principen att mötesarvoden betalas en gång i månaden, senast den sista dagen i månaden efter betalningsperioden. Årsarvoden, reseräkningar och ersättningar för inkomstbortfall betalas dock två gånger om året, i juni och i december, på grundval av det som förverkligats.

Beredningen på tjänstenivå har ombetts att granska uppdateringen av arvodes- och resestadgan så att ersättningar för inkomstbortfall och reseräkningar skulle betalas oftare än nu. Ärendet har behandlats i fullmäktigeutskottet 21.9.2022.

Förslaget till ändring i arvodes- och resestadgan för Vanda och Kervo välfärdsområde vad gäller förfalloplanen för ersättning för inkomstbortfall och reseräkningar finns bifogad. Förslaget är att 13 § i arvodes- och resestadgan ändras så att ersättningar för inkomstbortfall och reseräkningar skulle betalas en gång i månaden i samband med mötesarvoden och endast årsarvoden två gånger om året. Dessutom har i handlingen preciserats att inget separat arvode betalas ut för protokolljustering.

Beslutsförslag

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar föreslå för välfärdsområdesfullmäktige att fullmäktige beslutar att godkänna förslaget till uppdatering av arvodes- och resestadgan i enlighet med den bifogade bilagan.

Beslut

Beslutsförslaget godkändes enhälligt utan diskussion.

Mer information om beslutet ges av välfärdsområdesdirektör Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi.