Aluehallitus, kokous 28.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 212 Paikallinen virka- ja työehtosopimus lomarahan maksamisen ajankohdasta

VAKEDno-2022-538

Perustelut

Asian valmistelija: Henkilöstöjohtaja Anne Sivula

Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) vuosilomaluvun 19 § mom. 2 määräyksen mukaan lomaraha maksetaan elokuun palkanmaksun yhteydessä, ellei paikallisesti toisin sovita. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on neuvotellut 13.10.2022 pääsopijajärjestö JAU:n, JUKO:n ja SOTE:n kanssa paikallisen virka- ja työehtosopimuksen lomarahan maksamisen ajankohdasta.

Lomaraha maksettaisiin paikallisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan heinäkuussa normaalien palkanmaksupäivien yhteydessä. Sopimusta sovellettaisiin Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vakinaisiin ja määräaikaisiin työntekijöihin/viranhaltijoihin. Sopimus olisi voimassa 1.1.2023 lähtien toistaiseksi.  Sopimus on irtisanottavissa molemmin puolin 3 kuukauden irtisanomisajalla. 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 56 §:n mukaan toimivalta kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisen paikallisen sopimuksen tekemiseen on henkilöstöjohtajalla. Mikäli paikallinen sopimus koskee koko henkilöstöä tai merkittävää osaa henkilöstöstä, on toimivalta paikallisen sopimuksen tekemiseen kuitenkin aluehallituksella. Tämä paikallinen virka- ja työehtosopimus koskee hyvinvointialueen koko henkilöstöä, joten toimivalta sopimuksen tekemiseen aluehallituksella.

Ehdotus

Aluehallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan paikallisen virka- ja työehtosopimuksen lomarahan maksamisen ajankohdasta.​​​

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti ilman keskustelua.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi.