Områdesstyrelsen, möte 14-09-2022

Protokollet är granskat

§ 176 Utnämning av medlemmar till välfärdsområdets delegation för mångkulturella frågor

VAKEDno-2022-368

Beskrivning

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade 22.6.2022 § 117 att tillsätta en delegation för mångkulturella frågor för välfärdsområdet för fullmäktigeperioden 2022–2025 och fastställde antalet medlemmar i delegationen för mångkulturella frågor till 9 medlemmar. Välfärdsområdesstyrelsen har bett delegationen för mångkulturella frågor i Vanda att inom delegationen föreslå sex representanter och delegationen för mångkulturella frågor i Kervo att inom delegationen föreslå tre representanter till välfärdsområdets delegation för mångkulturella frågor. Välfärdsområdesstyrelsen beslutade också att Vandas och Kervos delegationer för mångkulturella frågor ska hålla kontakt med varandra och se till att resultatet av välfärdsområdesvalet förverkligas i sammansättningen av välfärdsområdets delegation för mångkulturella frågor.

Kervo stads delegation för mångkulturella frågor beslutade 3.8.2022 § 7 att till ordinarie medlemmar i välfärdsområdets delegation för mångkulturella frågor välja Päivi Wilen (SDP), Mari-Johanna Rahkala-Simberg (Saml) och Jouni Tirkkonen (Sannf).

Vanda stads delegation för mångkulturella frågor beslutade 24.8.2022 § 4 att inom delegationen välja följande sex ordinarie medlemmar, som för välfärdsområdesstyrelsen föreslås att utses till välfärdsområdets delegation för mångkulturella frågor: Miia Lindell (Saml), Aadan Ibrahim (SDP), Janne Viljanen (Saml), Veikko Väisänen (Gröna), Refka Elech (SDP), Niina Pahtela (VF). 

Dessutom beslutade delegationen för mångkulturella frågor i Vanda att inom delegationen föreslå personliga suppleanter för de medlemmar som väljs inom delegationen för mångkulturella frågor i Vanda samt föreslå en personlig suppleant för en ordinarie medlem som väljs från delegationen för mångkulturella frågor i Kervo. Förslagen presenteras i tabellen nedan:

Ordinarie medlem             

Personlig suppleant

Miia Lindell, Saml                Pernilla Aura, SFP
Aadan Ibrahim, SDP Mila Kangasniemi, SDP
Janne Viljanen, Saml Ville Niskanen, Saml
Veikko Väisänen, Gröna Samira Chakir, Gröna
Jouni Tirkkonen, Sannf Jarkko Haanpää, Sannf (föreslås till Kervos delegation för mångkulturella frågor)
Refka Elech, SDP Elina Hasa, SDP
Mari-Johanna Rahkala-Simberg, Saml     Väljs från delegationen för mångkulturella frågor i Kervo
Niina Pahtela, VF Petriina Punna, VF
Päivi Wilen, SDP Väljs från delegationen för mångkulturella frågor i Kervo

​​​​​​

 

Beslutsförslag

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar: 

1. att välja sex personer och personliga suppleanter för dem från delegationen för mångkulturella frågor i Vanda till välfärdsområdets delegation för mångkulturella frågor enligt följande:

Ordinarie medlem                  Personlig suppleant
Miia Lindell Pernilla Aura
Aadan Ibrahim Mila Kangasniemi
Janne Viljanen Ville Niskanen
Veikko Väisänen Samira Chakir
Refka Elech Elina Hasa
Niina Pahtela Petriina Punna

 

2. att välja tre personer från delegationen för mångkulturella frågor i Kervo till välfärdsområdets delegation för mångkulturella frågor enligt följande:

Ordinarie medlem
Päivi Wilen
Mari-Johanna Rahkala-Simberg
Jouni Tirkkonen

 

3. att be delegationen för mångkulturella frågor i Kervo att inom delegationen föreslå tre suppleanter till delegationen för mångkulturella frågor i välfärdsområdet. Suppleanterna är personliga, så delegationen ombeds i förslagen meddela vem personerna föreslås vara suppleant för.

Beslut

Beslutsförslaget godkändes enhälligt utan diskussioner

Mer information om beslutet ges av välfärdsområdesdirektör Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi.