Områdesstyrelsen, möte 30-05-2023

Protokollet är granskat

§ 141 HUS-sammanslutningens stämma 15.6.2023: utnämning av representant och ersättare på sammanslutningens stämma

VAKEDno-2023-72

Beskrivning

HUS-sammanslutningens stämma hålls torsdag 15.6.2023 klockan 9.00 som ett elektroniskt sammanträde. Medlemmarna ombeds att utan dröjsmål utse sin representant och hens personliga ersättare till sammanslutningens stämma och skicka möteskallelsen till den utsedda representanten och för kännedom till ersättaren. Namnen på de utsedda representanterna ombeds också skickas för kännedom till HUS-sammanslutningens centralregistratur.

Representanterna vid sammanslutningens stämma deltar i sammanträdet via Teams. Allmänheten har möjlighet att följa mötet på webben. Länken till live streamen publiceras närmare tidpunkten för sammanträdet på https://www.hus.fi/ajankohtaista.

Sammanträdets föredragningslista:

§ 8 Sammanträdets konstituering och fastställande av röstlängden

§ 9 Bokslut 2022, utfallet av verksamheten och ekonomin 2022

§ 10 Revisionsberättelse och beviljande av ansvarsfrihet för räkenskapsperioden 2022

§ 11 Revisionsnämndens utvärderingsberättelse för 2022

§ 12 HUS-sammanslutningens budgetram för 2024

§ 13 Godkännande av organiseringsavtalet för HUS

§ 14 Precisering av HUS-sammanslutningens investeringsprogram för 2023 samt presentation av ändringen av kostnadskalkylen för två byggprojekt för sammanslutningens stämma

§ 15 Beviljande av proprieborgen till Fastighetsaktiebolaget Dals samsjukhus

§ 16 Maaret Laines begäran om avsked från uppdraget som ersättare i sammanslutningens styrelse

§ 17 Beslut om grunderna för de förtroendevaldas ekonomiska förmåner

§ 18 Anmälan om bindningar

§ 19 Utnämning av redovisningsskyldiga för HUS-sammanslutningen för räkenskapsperioderna 2023–2024

§ 20 Godkännande av projektplanen för fas 2 av den grundliga reparationen av den låga delen av Kliniken för cancersjukdomar och förslag till samkommunsstämman.

Mötets föredragningslista med beslutsförslag på både finska och svenska har publicerats på HUS-sammanslutningens webbplats på adressen https://hus-julkaisu.tweb.fi/. Protokollet från sammanträdet läggs fram till påseende efter sammanträdet på det sätt som sammanslutningens stämma beslutar på HUS-sammanslutningens webbplats på samma adress.

Kallelsen till sammanslutningens stämma finns som kompletterande material. Intressebevakningssektionen har behandlat ärendet vid sitt sammanträde 17.5.2023 § 50.

Avsikten är att välfärdsområdesstyrelsen i detta skede beslutar om att utse en representant och ersättare till samkommunsstämman. Anvisningen som ges till representanten vid samkommunsstämman behandlas vid välfärdsområdesstyrelsens nästa sammanträde 13.6.2023.

Beslutsförslag

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar att välfärdsområdesdirektör Timo Aronkytö utses till representant vid HUS-sammanslutningens stämma 15.6.2023 och att Mikko Hokkanen utses till ersättare.

Beslut

Beslutsförslaget antogs enhälligt efter diskussion.

Mer information om beslutet ges av välfärdsområdesdirektör Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.

Möte hantering

Direktören för lokalcentralen Pasi Salo anlände till sammanträdet under behandlingen av ärendet kl. 9.56.