Aluehallitus, kokous 14.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 277 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen esitys Oy Apotti Ab:n hallituksen jäseniksi

VAKEDno-2022-760

Perustelut

Asian valmistelija: juristi Tiia Tuovinen

Vantaan ja Keravan kaupungit ovat ilmoittaneet siirtävänsä Oy Apotti Ab:n osakasomistuksensa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetun lain 23 §:n mukaisesti (HE 241/2020 vp, s. 897) (Vantaan KH 31.1.2022 § 10 ja Keravan KH 28.2.2022 § 62).

Oy Apotti Ab on sopinut omistajakokouksessaan 2.3.2022 § 5 menettelytavoista, joilla varmistetaan osakassopimuksen edellyttämä osaamisperusteisuuden huomiointi yhtiön hallituksen valinnassa. Keskeinen toimija yhtiön hallituksen kokoonpanon valmistelussa on omistajakokous.

Omistajakokouksessa 8.6.2022 § 6 käsiteltiin yhtiön omistuspohjan muutoksista seuraavia muutoksia yhtiön hallituksen kokoonpanossa. Kokouksessa ilmoitettiin, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialue nimeää uudet hallituksen jäsenet sen jälkeen, kun hyvinvointialueen jäsenkunnan edustajat ovat ilmoittaneet eroamisestaan. Ylimääräinen yhtiökokous uusien hallituksen jäsenten valitsemiseksi tulisi näin pitää tammikuussa 2023. Uusien jäsenten valinnan tulee tapahtua osaamisperusteisesti osakassopimuksen edellyttämällä tavalla.

Hyvinvointialueiden tulee tehdä viralliset nimeämispäätöksensä omistajakokouksen 22.11.2022 jälkeen vuodenvaihteeseen mennessä.

Hallitukseen esitetään johtajaylilääkäri Olli Huuskosta sekä konsernipalveluiden toimialajohtajaa Mikko Hokkasta. Apotin hallitukseen Mikko Hokkanen tuo osaamista hyvinvointialueen hallinnosta ja taloudesta ja Olli Huuskonen lääketieteellistä osaamista ja hyvinvointialueen palvelutuotannon näkökulmaa. Olli Huuskonen on lisäksi toiminut vuodesta 2022 Apotin hallituksessa ja tuo jatkuvuutta ja kokemusta hallitustyöskentelyyn.

Ehdotus

Aluehallitus päättää esittää Oy Apotti Ab:lle, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen puolesta yhtiön hallituksen jäseniksi nimetään konsernipalveluiden toimialajohtaja Mikko Hokkanen ja johtajaylilääkäri Olli Huuskonen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti keskustelun jälkeen.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi.