Områdesstyrelsen, möte 14-12-2022

Protokollet är granskat

§ 285 Motion gällande upprättandet av ett program för Vanda och Kervo välfärdsområde som strävar efter att eliminera bostadslöshet

VAKEDno-2022-67

Beskrivning

Beredande av ärendet: tjf. förvaltningsdirektör Riikka Liljeroos

På regionfullmäktiges möte 22.11.2022 § 98 lämnades Pia Lohikoskis fullmäktigemotion ”Vi upprättar ett program för Vanda och Kervo välfärdsområde som strävar efter att eliminera bostadslöshet”. Fullmäktigemotionen har skrivits under av 19 välfärdsområdesfullmäktige. Fullmäktigemotionen lyder:

”Vi upprättar ett program för Vanda och Kervo välfärdsområde som strävar efter att eliminera bostadslösheten

För att eliminera bostadslösheten behövs ett samarbete mellan välfärdsområdet och kommunerna. Det viktigaste är att försäkra, att de bostadslösa och deras tjänster genom social- och välfärdsförnyelsen inte hamnar mellan välfärdsområdet och kommunerna.

är speciellt de som länge har lidit av bostadslöshet behöver ett aktivt stöd för att kunna lösa livets andra utmaningar och för att försäkra sig att boendet lyckas. Det krävs samarbete mellan välfärdsområdena, kommunerna och tredje sektorns aktörer för att möjliggöra detta.

Vi undertecknade välfärdsområdesfullmäktige föreslår, att man upprättar ett program som strävar efter att ta bort bostadslösheten."

 

Beslutsförslag

Regionfullmäktige beslutar att anteckna styrelsemotionen för kännedom och skickar den vidare för att beredas av sektorchefen för vuxensocialarbetet och handikappades tjänster.

Beslut

Beslutsförslaget godkändes enhälligt utan diskussion.

Mer information om beslutet ger välfärdsområdesdirektör Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi.